telefonisch bestellen kan op 0498 46 73 49

Wij zijn open woensdag - zondag: 17u - 22u
Home » In de media

In de media

Mc Tongerlo

Iedereen beroemd - 20/03/2014

Mc Tongerlo na vier jaar nog eens opgevreten

Mc Tongerlo na vier jaar nog eens opgevreten

Nieuwsblad - 24/02/2012
TONGERLO - De reuzenhamburger Mc Tongerlo van frituur 't Vol Bekske is een tweede keer opgegeten. Seppe Sas slaagde er na twee uur in om de burger op te peuzelen. Carlo Steyvers uit Neeroeteren is de enige persoon die het hem voordeed.

De Mc Tongerlo's vliegen deze dagen als zoete broodjes over de toonbank. 'De vraag is amper bij te houden', zeggen Frank Geelen en Dave Hermans, de zaakvoerders van frituur 't Vol Bekske. Sinds de frituur bekend maakte dat na vier jaar slechts een van hun klanten erin slaagde om de reuzenhamburger Mc Tongerlo binnen te krijgen, wordt de zaak overstelpt met mensen uit het hele land die de uitdaging ook willen aangaan. En een uitdaging is het, want de Mc Tongerlo bestaat uit een Turks brood van dertig centimeter doorsnede in een taartdoos met vier hamburgers, evenveel stukken spek, twee tomaten, drie eieren, twee schijven ananas en een grote friet. Het gevaarte weegt twee kilogram.

Twee uur ploeteren

'Voordien verkochten we zo'n veertig hamburgers in drie weken. Het waren vooral families die van de maaltijd genoten. Afgelopen weekend hebben we zestig broden in drie dagen verkocht. Steeds meer mensen proberen de hamburger alleen op te eten. '

Dat is nu dus gelukt. Dinsdagavond slaagde de 23-jarige Seppe Sas na een zware strijd in de uitdaging. Samen met zijn collega's van een Peers bouwbedrijf besloten ze zich aan de wedstrijd te wagen. Bijna twee uur deed hij erover om de taartdoos leeg te eten. Het kostte hem aardig wat doorzettingsvermogen om alles binnen te krijgen. 'Vooral het einde is zwaar. Je hebt al veel te veel gegeten. Dat laatste stuk hamburger moet er nog bij, maar het is ondertussen koud en niet lekker meer.' De zaakvoerders van 't Vol Bekske beloven aan iedereen die de hamburger alleen en volledig binnenkrijgen, ze de volgende gratis cadeau doen. 'Ik begin er niet meer aan om die doos alleen leeg te eten', grinnikt Seppe. 'Volgende keer deel ik hem vrienden.'

Frituur stunt met hamburger van twee kilogram

Frituur stunt met hamburger van twee kilogram

nieuwsblad - 13/02/2012
MAASEIK/BREE - De McTongerlo's vliegen over de toog in frituur 't Vol Bekske in Tongerlo. Toch is er maar één man die de reuzenhamburger van twee kilogram volledig op kan: Carlo Steyvers uit Neeroeteren.

Zo'n 3,5 jaar geleden openden kameraden Frank Geelen (33) en David Hermans (30) frituur 't Vol Bekske in de Breese deelgemeente Tongerlo. In het kleine afgelegen dorp was er nog geen frituur. 'Net omdat onze zaak zo afgelegen ligt, willen we op een ludieke manier volk trekken', zegt Frank.

'We besloten om te stunten met een reuzenhamburger, een hamburger zo groot als een taart. Mijn zus die bakker is, levert ons de taartdozen. De broden worden op maat gemaakt door een Turkse bakker uit Zwartberg. Om de McTongerlo helemaal bij onze frituur te laten passen, moest ook de doos vol zijn. De hoeken van de taartdoos worden opgevuld met frieten.'

De McTongerlo van twee kilogram en dertig centimeter doorsnede bevat vier hamburgers, vier stukken spek, twee tomaten, drie eieren, twee schijven ananas en ajuin. 'Het smulpakket wordt meestal besteld door gezinnen of kameraden. De uitdaging is dat de persoon die de McTongerlo volledig opeet, niet hoeft te betalen. We zien hier vaak vrienden die weddenschappen aangaan.'

'Er heeft hier ooit een mager ventje twee uur lang een poging gedaan om het pakket op te eten. Tussendoor liep hij al eens naar buiten, ging eens naar het toilet. Na twee uur was hij lijkbleek en hebben zijn vrienden hem gevraagd te stoppen met eten', vertelt David lachend.

Voorlopig is er maar één man die de McTongerlo al kon verorberen. Kampioen is de 37-jarige Carlo Steyvers uit Neeroeteren. 'Vlak nadat 't Vol Bekske 3,5 jaar geleden de deuren opende, hoorde ik over hun stunt. Die uitdaging wilde ik aangaan', zegt Carlo.

Tien boterhammen

De man is buitenwipper in disco de Versuz in Hasselt. Als bodybuilder is hij gewend om veel te eten.

'Ik eet dagelijks zo'n vierduizend calorieën: 's middags tien boterhammen en daarna veel rijst, pasta en kip. Meestal eet ik wel gezond, maar een dag per week is het junkdag', vertelt hij lachend. De man nam 3,5 jaar geleden de McTongerlo mee naar huis. 'Zonder al te veel moeite kreeg ik de hamburger met frieten op. Sindsdien ben ik regerend kampioen.'

Tips kan hij naar eigen zeggen niet geven aan wie het ook wil proberen. 'Ik ben gewoon een grote eter. Als we met vrienden na een nacht stappen de frituur binnenstapten en ik bestelde, dacht de frituuruitbater altijd dat het de bestelling voor heel de kliek was.'

Uitdaging voor grote eters: gratis hamburger van twee kilo in taartdoos

Uitdaging voor grote eters: gratis hamburger van twee kilo in taartdoos

Het belang van Limburg - 10/02/2012
De reusachtige hamburger Mc Tongerlo van frituur ’t Vol Bekske in Tongerlo is uitgegroeid tot een lokale legende. Wie de burger van 2 kilo en de taartdoos vol frietjes kan opeten, hoeft niet te betalen.

De Mc Tongerlo is géén normale hamburger. Frituuruitbaters Frank en Dave bestellen speciale grote broden van 30 centimeter doorsnede bij een Turkse bakker in Zwartberg. De gigantische hamburger wordt geserveerd in een taartdoos, die in de hoeken wordt bijgevuld met de inhoud van een groot bakje friet. “Ooit heeft een klant de hamburger voor me gewogen. Onze Mc Tongerlo weegt zo’n twee kilo”, lacht Frank.

“Mensen uit alle uithoeken van het land komen naar hier om te proberen de Mc Tongerlo op te eten. Maar tot op de dag van vandaag is enkel Carlo Steyven uit Neeroeteren erin geslaagd de burger volledig alleen binnen te spelen.”

Regerend Mc Tongerlo-kampioen Carlo Steyven, werkzaam als portier van de Hasseltse discotheek Versuz, is er in Tongerlo en omstreken bekend door geworden. Hij geeft toe dat het soms niet makkelijk is om de hamburger helemaal op te eten, maar zijn eetervaring helpt hem een eind op weg. “Als ik naar de Mc Donald’s ga, bestel ik meestal een vijftal hamburgers en wanneer ik weer thuis ben, heb ik opnieuw honger.”
“Misschien brengt de toekomst een nieuwe Mc Tongerlokampioen, maar de meesten die de poging aangaan, gooien na twee uur eten toch de handdoek in de ring”, grinnikt Frank.

Frituur in Bree pakt uit met reusachtige hamburger Mc Tongerlo

Frituur in Bree pakt uit met reusachtige hamburger Mc Tongerlo

Het belang van Limburg - 10/02/2012
BREE - De reusachtige hamburger Mc Tongerlo van frituur ’t Vol Bekske in Tongerlo is uitgegroeid tot een lokale legende. De frituuruitbaters dagen de klanten uit: wie de hamburger van twee kilo - opgediend met frietjes in een taartdoos - helemaal kan opeten, hoeft niet te betalen.

De Mc Tongerlo is géén normale hamburger. Frituuruitbaters Frank en Dave bestellen speciale grote broden van 30 centimeter doorsnede bij een Turkse bakker in Zwartberg. De gigantische hamburger wordt geserveerd in een taartdoos, die in de hoeken wordt bijgevuld met de inhoud van een groot bakje friet. “Ooit heeft een klant de hamburger voor me gewogen. Onze Mc Tongerlo weegt zo’n twee kilo”, lacht Frank.

“Mensen uit alle uithoeken van het land komen naar hier om te proberen de Mc Tongerlo op te eten. Maar tot op de dag van vandaag is enkel Carlo Steyven uit Neeroeteren erin geslaagd de burger volledig alleen binnen te spelen.”

Regerend Mc Tongerlo-kampioen Carlo Steyven, werkzaam als portier van de Hasseltse discotheek Versuz, is er in Tongerlo en omstreken bekend door geworden. Hij geeft toe dat het soms niet makkelijk is om de hamburger helemaal op te eten, maar zijn eetervaring helpt hem een eind op weg. “Als ik naar de Mc Donald’s ga, bestel ik meestal een vijftal hamburgers en wanneer ik weer thuis ben, heb ik opnieuw honger.”
“Misschien brengt de toekomst een nieuwe Mc Tongerlokampioen, maar de meesten die de poging aangaan, gooien na twee uur eten toch de handdoek in de ring”, grinnikt Frank.

“Honger aan de toog was het begin”

“Honger aan de toog was het begin”

Het belang van Limburg - 12/07/2008
BREE - Drie jaar geleden moesten Frank Geelen en David Hermans aan de toog van hun stamcafé vaststellen dat je in Tongerlo rond middernacht geen frieten kan gaan eten. Vorige week openden ze dan maar hun eigen zaak in de Keyartstraat.

Het was de twee Tongerlose vrienden menens. Nadat ze de twee jaar durende cursus frituuruitbater bij Syntra hadden beëindigd, gingen ze aan de slag in een leegstand pand naast de bakkerij in de Keyartstraat in Tongerlo. Een ontwerpbureau lieten ze een moderne en strakke inrichting uittekenen.

“In eerste instantie dachten we dat het niet mogelijk was om onze droom, een frituur in ons eigen dorp, waar te maken”, vertellen Frank en Herman. “Maar na een nachtje slapen bleek dat ons idee van aan de toog niet met het spoelwater was weggevloeid. Een eerste logische stap was het volgen van een aangepaste opleiding.”

Ondertussen bleven de twee hun dagelijkse job uitoefenen: Frank is zelfstandige en heeft een tekenbureau en David werkt bij LAG in Bree. Die jobs hebben ze nu nog. “We hebben onze openingsuren zo geregeld dat we overdag kunnen werken en dat er altijd één van ons twee in de zaak kan zijn”, luidt het. “Zoals de naam van de frituur al doet vermoeden, krijg je hier grote porties. Onze eigen bereidingen zoals goulash en stoofvlees worden op de ouderwetse manier gemaakt.”

De eerste 1.000 klanten van ’t Vol Bekske krijgen een gratis blikje frisdrank. De 1.000ste klant wint een gsm. Je moet je wel haasten, want in de openingsweek ging er elke dag gemiddeld 100 kg friet over de toonbank.

Comments are closed.